bilgisayarci
FD Üye
Zeytinli Galeta Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 adet zeytin (isteğe nazaran ölçüsü çoğaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Zeytinli Galeta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zeytinleri minik minik doğruyoruz tüm malzemeyi ekliyoruz. Un ölçüsü az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hal veriyoruz
- Çok ince yaparsanız süratli pişeceğinden fırında fazla bekletilmemeli.
- 170 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun miniklere ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.