zeytinlikekikli ekmek zeytinli kekikli ekmek kekikli ekmek 1548690544 1548690544 zeytinlikekikliekmek5c4f247499c77zeytinlikekikliekmek5c4f247499c77 http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedzeytinlivekekikliekmek Malzemeler: Ölçüler ekmek makinesinin kap (cup), yemek yemek kaşığı (Tbsp) ve tatlı kaşığı (tsp) ölçülerine göredir 2 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım) 1 tatlı kaşığı kekik 1 + 14 kap ılık su (bulunduğunuz yer ıslak ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş 3 + 34 kap un 14 kap süt tozu 1 yemek yemek kaşığı toz şeker 1 + 12 tatlı kaşığı tuzlu 1 + 14 tatlı kaşığı instant maya (veya 2,5 tatlı kaşığı toz maya) 1 kap doğranmış siyah ya da biberli yeşil zeytin Hazırlanması: id Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 45 dakika ısıtın Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ek edin Süt tozunu ılık su ile karıştırın Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, süt+yağ karışımının üzerini adamakıllı örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin) Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın Yarım saat daha sonra dikkat sesi gelince zeytinleri ek edip pişirmeye devam edin Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde en ince ayrıntısına kadar soğumasını sağlayın