Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- Taze enginar
- Zeytinyağı
- İnce kıyılmış dereotu
- İnce kıyılmış taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet kesme şeker
- Limon
Zeytinyağlı Bebek Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle en üst kart yaprakları alarak enginarları temizleyelim.
- Kararmaması için limonlu suda bekletelim.
- Yayvan bir tencerede zeytinyağın da ince kıyılmış yeşil soğanı biraz çevirelim.
- Limonlu suda bekleyen enginarları yıkadıktan sonra tencereye dizelim.
- Daha sonra tuz,karabiber,şeker ve limon suyu ekleyip,enginarların üzerini geçmeyecek şekilde su koyalım.
- Üzerine pişirme kağıdı ile saralım. ( bu enginarların kararmaması hemde daha düzgün pişmesi için)
- Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- 45 dk sonra denetim ediyosun eğer enginarın dış yaprağı pıt diye kopuyorsa tabiatıyla pişmiş demektir.
- Tencerede sıcakken üzerine zeytinyağı gezdirip ince ince kıydığın dereotunu ekliyorsun.
- Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun. ????????????.