Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*4 adet ortası temizlenmiş yapraklı enginar
*1, 5 su bardağı pirinc
*1 adet kuru soğan
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş uzumu
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Zeytinyağı (Her dolmanın uzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdiriyoruz)
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak temizlenmiş enginarlarımızı limonlu suya koyuyoruz ki kararmasın
*Daha sonra bir tavada zeytinyağın da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz
*Fıstıkları da soğanlarla birlikte kavuruyoruz , sonra pirincleri atıyoruz ve 1 su bardağından biraz eksik su katıp kuş uzumu, tuz ve baharatları da katıp pirinc, suyunu cekene kadar biraz kabartıyoruz
*Daha sonra limonlu sudan cıkarttığımız enginarların ortasını ve yapraklarının arasını dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz
*Uzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz ve kısık ateşte kontrollu olarak 45 dakika kadar pişiriyoruz
*Zaten piştiğinde enfes bir koku sarıyor her yeri muhtemelen anlarsınız
*Soğuk servis ediyoruz ve yaprağından koparıp uzerine limon sıkıp midye gibi yiyoruz, midye severler bayılarak yiyeceğinize emin ’im, beğenmeniz dileğimle, Sevgilerimle
*4 adet ortası temizlenmiş yapraklı enginar
*1, 5 su bardağı pirinc
*1 adet kuru soğan
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş uzumu
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
*Yenibahar
*Zeytinyağı (Her dolmanın uzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdiriyoruz)
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak temizlenmiş enginarlarımızı limonlu suya koyuyoruz ki kararmasın
*Daha sonra bir tavada zeytinyağın da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz
*Fıstıkları da soğanlarla birlikte kavuruyoruz , sonra pirincleri atıyoruz ve 1 su bardağından biraz eksik su katıp kuş uzumu, tuz ve baharatları da katıp pirinc, suyunu cekene kadar biraz kabartıyoruz
*Daha sonra limonlu sudan cıkarttığımız enginarların ortasını ve yapraklarının arasını dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz
*Uzerine zeytinyağı gezdirip enginarların yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz ve kısık ateşte kontrollu olarak 45 dakika kadar pişiriyoruz
*Zaten piştiğinde enfes bir koku sarıyor her yeri muhtemelen anlarsınız
*Soğuk servis ediyoruz ve yaprağından koparıp uzerine limon sıkıp midye gibi yiyoruz, midye severler bayılarak yiyeceğinize emin ’im, beğenmeniz dileğimle, Sevgilerimle
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.