Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği
0
68

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
zeytinyagli-enginar-yemegi.jpg

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet enginar
  • 1 avuç bakla
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta uzunluk kase bezelye
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2adet limon suyu
  • 4-5 kısım dereotu

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Enginarları limonlu suda bekletin patates ve havuçları küp küp doğrayın, bakla ve bezelyeyle birlikte haşlayın ve süzün.
  2. Üzerlerine, kuru soğan doğrayın limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak halde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.
  3. Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız zerzevat karışımıyla doldurun.
  4. 1 adet limon suyunu; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle farklı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten sonra çok az su ekleyin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte 45- dakika pişirin. Enginarların üzerine dereotu ekleyin afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,724Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt