Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet limon
  • 1 orta uzunluk soğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 adet havuç(minik küp doğranmış)
  • 1 adet patates(minik küp doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz(üzerini süslemek için)

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patates ve havuçlarımızı haşlıyoruz ve kenara alıyoruz. (hafif canlı kalacak).
  2. Bezelyeleri haşlıyoruz.
  3. Bir tencereye zeytinyağını alıyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
  4. Ardından bezelye,patates ve havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Şeker ve tuzunu ekliyoruz ve yarım limon suyu ekliyoruz.
  6. 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
  7. Enginarları yarım limon suyuyla ovuyoruz ve yayvan bir tencereye alıyoruz.
  8. Üzerlerine kaşıkla gereçleri paylaştırıyoruz.
  9. Malzemelerin piştiği sebzeli suyu da bu tencereye ekliyoruz.
  10. 1 taşım kaynatıp ,kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar denetimli pişiriyoruz.
  11. Servis tabağına alıp suyunu da üzerlerinde gezdiriyoruz. Maydanozla süslüyoruz. Afiyet olsun:).
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt