
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy soğan
- 2 büyük boy domates
- 1 küp şeker
- 1 küçük kahve fincanı zeytinyağı(5 yemek kaşığı olarak düşünebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı salça ( salçam tuzlu olmasından dolayı tuz eklemiyorum siz ilave edersiniz.)
- 500 gram taze fasulye
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeyi güzelce yıkayıp temizliyoruz.
- Kenarlarını kılçık olmasından dolayı küçük bir meyve bıçağı ile temizleyelim.
- Temizlenen fasulyeleri uzun olan kısımdan ortadan ikiye kesip sonrasında 2-3 parçaya bölelim.
- Domatesleri rendenin küçük kısmı ile rendeleyelim.
- Soğanı küçük yemeklik doğrayıp zeytinyağ ile tencere alalım.
- 5 dk kadar soğanı kavurup üzerine rendelediğimiz domatesi ve salçayı ilave edelim.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1 adet küp şekeri ve ayıkladığımız fasulyeyi ilave edelim.
- Fasulyelerin rengi değişene kadar yaklaşık 15 dk kadar kavurma işlemine devam edelim. ( eğer dibine tutacak gibi olursa 1 kahve fincanı su ekleyin).
- Kavrulan fasulyeye üstünü örtecek şekilde yaklaşık 2-2. 5 su bardağı su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Ara ara kontrol edin. Fasulye cinsine göre pişme süresi değişiyor. O yüzden tam olarak pişirme süresini vermek doğru olmayabilir.
- Ben yaklaşık 30-35 dk pişirdim. Şimdiden afiyet olsun.