Zeytinyağlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 bir baş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- Yarım bağ dereotu
- Maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı, jülyen doğranmış soğan ve kapya biber, ayıklanmış bir baş sarımsağı koyup bir güzel kavurun .
- Küp doğranmış domatesi ve baharatları ilave edin.
- İrice doğranmış kabaklarıda ilave edip ağzını kapatıp 10 dk sönmesini bekleyip tekrar karıştıralım .
- 2 tane kesme şekeri ilave edelim.
- Kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakalım .
- Ocağın altının kapatmadan 3-4 dk önce yeşillikleri ilave edelim.
- Ilıdıktan sonra ister sade ister sarımsaklı yoğurtla servis edelim afiyetler olsun….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.