Zeytinyağlı Kıymalı Lahana Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım lahana (küçük boydu lahanam)
- 300 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- Zeytin yağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
- 1 çay kaşığı yenibahar (Silme)
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeterince su
- Sarımsaklı yoğurt ve toz biber
Zeytinyağlı Kıymalı Lahana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yarım ay halinde doğranıp kavrulur.
- Lahanalar ince ince doğranıp soğanlara ek edilir.
- İyice yumuşayınca biber ve salça eklenip 5 dk daha kavrulur ve kıyma ile baharatlar konularak 10 dk daha kavrulur.
- Üzerini bir parmak kadar geçecek formda su eklenip pişmeye bırakılır.
- Servis için sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında az kavrulmuş toz biber kullandım ben dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim baharatlar lahanaya çok hoş bir tat veriyor. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.