Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Zeytinyağlı Pazı Sarması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
zeytinyagli-pazi-sarmasi.jpg

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ pazı (1 kilo kadar)
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber,tuz,nane
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pazılarımızı güzelce yıkayıp,saplarını ve kalın damarlarını bıçakla keselim.
  2. Pirincimizi 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim.
  3. Kuru soğanı incecik doğrayıp, zeytinyağında kavuralım.
  4. Salçaları, süzülüp yıkanan pirinci, tuz ve baharatları ekleyip güzelce kavuralım.
  5. 2 şu bardağı su ekleyip ,suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Temizlenen pazı yapraklarının üzerini örtecek kadar sıcak şu ekleyip, birkaç dakika bekleyip soğuk suya tutalım.
  7. Pazı yapraklarını teker teker iç harcını bol koyarak saralım.
  8. İri olacak sarmalarımız. Pazı çok büyük ise ikiye bölebiliriz.
  9. Tencerenin dibine kuru soğan dilimleri ve pazı sapları döşeyelim.
  10. Hem sarmalarımız yanmaz,hem de çok güzel aroması olacaktır.
  11. Sarmaları tencereye dizdikten sonra 1 yemek kaşığı salça,tuz zeytinyağı ve sıcak su ekleyelim.
  12. Sarmaların üzerine ekleyelim. Su sarmaların üzerine çıkmasın.
  13. Üzerine geniş bir tabak kapatıp,önce alevli kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  14. 20 dakika dinlendirip, sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.Ne diyoruz. Afiyet olsun,kilo olmasın:).

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt