bilgisayarci
FD Üye

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bağ pazı (1 kilo kadar)
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber,tuz,nane
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pazılarımızı güzelce yıkayıp,saplarını ve kalın damarlarını bıçakla keselim.
- Pirincimizi 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim.
- Kuru soğanı incecik doğrayıp, zeytinyağında kavuralım.
- Salçaları, süzülüp yıkanan pirinci, tuz ve baharatları ekleyip güzelce kavuralım.
- 2 şu bardağı su ekleyip ,suyunu çekene kadar pişirelim.
- Temizlenen pazı yapraklarının üzerini örtecek kadar sıcak şu ekleyip, birkaç dakika bekleyip soğuk suya tutalım.
- Pazı yapraklarını teker teker iç harcını bol koyarak saralım.
- İri olacak sarmalarımız. Pazı çok büyük ise ikiye bölebiliriz.
- Tencerenin dibine kuru soğan dilimleri ve pazı sapları döşeyelim.
- Hem sarmalarımız yanmaz,hem de çok güzel aroması olacaktır.
- Sarmaları tencereye dizdikten sonra 1 yemek kaşığı salça,tuz zeytinyağı ve sıcak su ekleyelim.
- Sarmaların üzerine ekleyelim. Su sarmaların üzerine çıkmasın.
- Üzerine geniş bir tabak kapatıp,önce alevli kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- 20 dakika dinlendirip, sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.Ne diyoruz. Afiyet olsun,kilo olmasın
.
Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı