Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yer-elmasi.jpg

Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı İçin Gereçler

  • 10-15 adet yer elması
  • 1 adet soğan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç

Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı Yapılışı

  1. Yer elmalarının kabuklarını soyalım.
  2. Büyükseler bi kaç kesime bölelim.
  3. Havuçlarıda soyup dilimleyelim.
  4. İkisinide tıpkı kaba doğrayabiliriz.
  5. Tencerenin tabanına ince doğranmış soğanı koyuyoruz.
  6. Onun üzerine yer elması ve havuçları koyuyoruz.
  7. Yağ, tuz ve tozşeker ekliyoruz.
  8. Üzerine çok geçmeyecek kadar su ek ediyoruz.
  9. Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  10. Yer elmaları ve havuçlar çok hafif yumuşamaya başlayınca pirinçimizi atıyoruz.
  11. Pirinçlerde yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.
‼️Soğuk ve limon sıkarak tüketilirse daha hoş olur.

✴Not: dikkat edilmesi gereken yer yer elmalarının dağılmaması için tam yumuşamaya başlayacakken pirinçleri atmaktır. Zira çok çabuk yumuşayabilir.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt