Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı İçin Gereçler
- 10-15 adet yer elması
- 1 adet soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı Yapılışı
- Yer elmalarının kabuklarını soyalım.
- Büyükseler bi kaç kesime bölelim.
- Havuçlarıda soyup dilimleyelim.
- İkisinide tıpkı kaba doğrayabiliriz.
- Tencerenin tabanına ince doğranmış soğanı koyuyoruz.
- Onun üzerine yer elması ve havuçları koyuyoruz.
- Yağ, tuz ve tozşeker ekliyoruz.
- Üzerine çok geçmeyecek kadar su ek ediyoruz.
- Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
- Yer elmaları ve havuçlar çok hafif yumuşamaya başlayınca pirinçimizi atıyoruz.
- Pirinçlerde yumuşayınca pişmiş demektir. Afiyet olsun.
✴Not: dikkat edilmesi gereken yer yer elmalarının dağılmaması için tam yumuşamaya başlayacakken pirinçleri atmaktır. Zira çok çabuk yumuşayabilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.