Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aksaray Sini Böreği

Aksaray Sini Böreği
0
49

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
aksaray-zini-boregi.jpg

Aksaray Sini Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Az tuz
  • Gereği kadar un
  • Sıvıyağ (Miktarı kullanımda muhakkak oluyor kestirimi yarım su bardağı)

Aksaray Sini Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce gereçler yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurulur ve bezelere ayrılır.
  2. Ben bezeleri konutunuzdaki oklavanın büyüklüğüne nazaran ayarlaya bilirsiniz ben büyük oklava ile açtım meskeninde küçük oklavası olan bezeleri daha küçük tutabilir.
  3. Daha sonra 1 saat yahut 1 buçuk saat dinlendirilir (Açımı kolay olsun diye)
  4. Daha sonra yufka halinde bezeler açılır ve halleri bıçak yardımıyla kesilerek tepsiye dizilir üzerlerine kaşık yardımıyla sıvı yağ gezdirilir.
  5. İsteğe nazaran erimiş tereyağda gezdirile bilir karar sizin evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  6. Şerbetle ıslatıldığında da pek lezzetli oluyor soğuduktan sonra şerbetleye bilirsiniz.
Aksaray Sini Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sini Böreği Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İsteğe Bağlı PeynirPatatesMantar Sini Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un, su, tuz, mayayı kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz. 5-6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Su Böreği (Hazırı Aratmayan 15 Dk Kahvaltı Sofrasında) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka2 tane yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tane maden suyu250 gram beyaz peynir (rendelenmiş) Su Böreği (Hazırı Aratmayan 15 Dk Kahvaltı Sofrasında) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Sini (Aksaray Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *2 adet yumurta *1 tatlı kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un Üzerine; *Sıvıyağ *Toz şeker * Sini (Aksaray Usulü ) Tarifi Yapılışı Bu tatlıyı eskiden bizim köyümüzde düğünlerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Kaytaz Böreği Tanımı İçin Materyaller Hamur İçin 8 su bardağı un1 paket maya1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 500 gram kıyma300 gram kuru soğan2 adet domates1 diş sarımsak1 çay kaşığı kişniş1 tatlı kaşığı salça1 adet yeşilbiber1 çay bardağı sıvı yağKarabiberPulbiberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Annemin Enfes Nişastalı Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1 tepsi için: 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı karbonat1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı limon suyuAlırı kadar un İçine: 4-5 dilim beyaz peynirYarım su bardağı kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt