Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet ayva
- Toz şeker (Her bir dilim için 2 yemek kaşığı)
- 7-8 kesim hibiskus
- 1 su bardağı su
- İsteğe bağlı karanfil, çubuk tarçın
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar soyularak ikiye bölünür ve çekirdek yatağı çıkarılır.
- Kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz.
- Pişireceğimiz tencerenin altına diziyoruz.
- Ayva dilimleri kabukların üzerine dizilir.
- Her dilim için 2 yemek kaşığı şeker ayvaların üzerine koyulur.
- Tencereye şu eklenir ve hibiskus eklenir.
- Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilmeye başlanır.
- Tarçın ve karanfil eklemek isterseniz bu basamakta ekleyebilirsiniz. Ben bu tanımda kullanmadım.
- Kaynamaya başlayınca kapak aralanır ve en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Rengini dengelemek için ortada ayvaların üzerine suyundan gezdirilir.
- Pişen ayvaların altı kapatılır ve büsbütün soğuyana kadar tencereden alınmaz. Afiyet olsun.