Ballı Badem Pastası Tanımı İçin Materyaller
Kek hamuru için:
- 4x yumurta (Kesinlikle oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı (Dolusu tepeleme) un
- 1 su bardağı badem unu
- 2 adet vanilya şeker
- 1 adet kabartma tozu
Pişirmeden evvel
- 100gr dilimlenmiş badem
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
- Eritip üzerine sürün
- 600ml soğuk krema
- 2x paradiescrem yani (Pişmeyen puding tozu) türkiyede yaşayanlar dr. oetker markası olan crem ole tozunu kullanabilirsiniz
- 2 adet vanilya şekeri
- 3 adet krema sertleştirici
Ballı Badem Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını birinci başta 170derce alt üst ayara açın ısınsın.
- Muhakkak oda ısısında olan yumurtayı ve şekeri mikserde yaklaşık 10-12 dakika rengi açılana ve köpük köpük olana kadar çırpın.
- Akabinde un, badem unu ve kabartma tuzunu bir süzgeçten geçirin, yumurtaya ek edin. Bundan sonrasını spatula ile yavaş yavaş karıştırın köpükleri fazla söndürmeden.
- Pasta kalıbının altına yağlı fırın kağıdı serin kenarlarını yağlayın kek hamurunu pasta kalıbına dökün.
- Daha evvelden ısıtılmış 170 derce alt üst ayarda kızarana kadar pişirin kek piştikten sonra üzerine kekiniz şimdi sıcakken tereyağını yağını ve balı ısıtın ve kekinizin üzerine sürün soğumaya bırakın.
- Bu esnada kremasını hazırlayın soğuk kremayı paradiscrem vanilya şekeri ve krema sertleştirici ile bir ortada çırpın, sertleşene kadar soğuk olan kek hamurunu dikkatlice ortadan kesin.
- Hazırladığınız kremayı ortalarına krema torbası ile sıkın akabinde kek hamurun üzerine ikinci katını yerleştirin servisten evvel pastanızın üzerine tekrar bal sıkarak servis edin.