Ballı Badem Pastası Tanımı İçin Materyaller
Kek hamuru için:
- 4x yumurta (Kesinlikle oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı (Dolusu tepeleme) un
- 1 su bardağı badem unu
- 2 adet vanilya şeker
- 1 adet kabartma tozu
Pişirmeden evvel
- 100gr dilimlenmiş badem
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
- Eritip üzerine sürün
- 600ml soğuk krema
- 2x paradiescrem yani (Pişmeyen puding tozu) türkiyede yaşayanlar dr. oetker markası olan crem ole tozunu kullanabilirsiniz
- 2 adet vanilya şekeri
- 3 adet krema sertleştirici
Ballı Badem Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırını birinci başta 170derce alt üst ayara açın ısınsın.
- Muhakkak oda ısısında olan yumurtayı ve şekeri mikserde yaklaşık 10-12 dakika rengi açılana ve köpük köpük olana kadar çırpın.
- Akabinde un, badem unu ve kabartma tuzunu bir süzgeçten geçirin, yumurtaya ek edin. Bundan sonrasını spatula ile yavaş yavaş karıştırın köpükleri fazla söndürmeden.
- Pasta kalıbının altına yağlı fırın kağıdı serin kenarlarını yağlayın kek hamurunu pasta kalıbına dökün.
- Daha evvelden ısıtılmış 170 derce alt üst ayarda kızarana kadar pişirin kek piştikten sonra üzerine kekiniz şimdi sıcakken tereyağını yağını ve balı ısıtın ve kekinizin üzerine sürün soğumaya bırakın.
- Bu esnada kremasını hazırlayın soğuk kremayı paradiscrem vanilya şekeri ve krema sertleştirici ile bir ortada çırpın, sertleşene kadar soğuk olan kek hamurunu dikkatlice ortadan kesin.
- Hazırladığınız kremayı ortalarına krema torbası ile sıkın akabinde kek hamurun üzerine ikinci katını yerleştirin servisten evvel pastanızın üzerine tekrar bal sıkarak servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.