Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu
0
131

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Glisemik indeks karbonhidratların kandaki glukoz duzeylerine olan etkisini olcme sistemiGlisemik İndeks değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte genel olarak aşağıdaki değerlere sahiplerdir

Glisemik indeksi duşuk besinler bireylerin daha uzun sure tok kalmalarını sağlarken bu oranın yuksek olduğu besinler kandaki insulin miktarını hızla yukseltmekte ve bunun sonucunda da kan şekerinin hızla duşmesine neden olmakta ve kişiler besin almış olmasına karşın hızla acıkmaktadırlar

ALT :wwwupluploadsbesinleirnglisemikindeks87961besinleirnglisemikindeks87961ALT

Sınıflandırma Glisemik İndeks duzeyi Ornekler;

Duşuk Glisemik İndeks 55 veya daha az barbunya, nohut, kuru fasulye, mercimek, fındık, elma, portakal (coğu meyve ve sebze), makarna, Kepekli ekmek

Vasat Glisemik İndeks 56 69 esmer pirinc, şeker kamışı, cavdar ekmeği, muz (ham), dondurma, fırında patates

Yuksek Glisemik İndeks 70 veya daha yuksek patates, beyaz ekmek, beyaz pirinc, beyaz şeker, işlenmiş meyve suları, muz olgun karpuz, krakerler, mısır cipsi, mısır gevreği
 

Similar threads

Glisemik İndeks Tablosu Glisemik indeks karbonhidratların kandaki glukoz duzeylerine olan etkisini olcme sistemidirGlisemik İndeks bize o karbonhidratın kan şekerini yukseltme ozelliğini vermektedir Glisemik İndeks Tablosu TD width: 31 TD width: 31 TD width: 213 TD width...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Glisemik indeks karbonhidratların kandaki glukoz düzeylerine olan etkisini ölçme sistemiGlisemik İndeks değerleri besinin miktarıyla orantılı olarak değişmekle birlikte çoğunlukla aşağıdaki değerlere sahiplerdir Glisemik indeksi düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Yiyeceklerde bulunan karbonhidratların kan şekerini yükseltme hızına Glisemik İndeks (Gİ) denir.Besinler eşit miktarda karbonhidrat içerseler bile kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır.Bunun nedeni besinlerdeki karbonhidratların sindirim sisteminden farklı hızlarda geçmesi ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Ani kan şekeri yükselme ve alçalmalarının önüne geçmek için 2-3 dakikalık “tatlı” bir sohbet konusu: Glisemik indeksi en basit anlatımla karbonhidrat (şeker) içeren bir yiyeceğin kan şekerini yükseltme potansiyeli olarak tanımlamak mümkündür. Şekerler doğada farklı formlarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Glisemik indeks(GI);karbonhidratlı bir besinin yendikten belirli bir süre sonunda kan şekerini yükseltebilirliğini ifade eder. Besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Glisemik indeks 50 gram karbonhidrat içeren test yiyeceğinin 2 saat içerisinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt