Turk mutfağının vazgecilmezlerinden olan bulgur yemeklerinin bilinin bazı faydaları dışındaki ozelliklerini burada bulabilirsiniz
Folik asit, anneler icin onemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi icin de onemlidir
Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi acıldıkca daha cok soyma işlemi gecirdiğinden besin değeri duşmektedir
Bulgurun kalorisi
Kalori (kcal) 650
Karbonhidrat (g)1378
Protein (g)18
Yağ (g)2
Bulgurun Yaraları
Bağışıklık sistemini guclendirir
Kansere karşı koruyucu ozelliktedir
B vitamini deposudur
İcerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin guclenmesine yardım eder
Cinko, magnezyum ve krom gibi mineraller icerir
Gunluk lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir
Yuksek miktarda lif icerdiği icin bağırsakların calışmasını sağlar
İcerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi uzerinde etkilidir
Kan şekerini yukseltmez
Şeker hastalarına iyi gelir
Kilo aldırmaz
Hazmı kolaylaştırır
Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı acısından onemlidir Cunku, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi icin cok onemlidir
Kan şeker duzeyinde cok fazla dalgalanmalara yol acmaz
Bağırsak ve kalpdamar sağlığı uzerinde olumlu etkileri vardır
Fakat hemen onemli bir hatırlatmada bulunalım
Potasyum iceriği yuksek olduğu icin, bobrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yuksek olduğu donemlerde tuketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
Bulgur lif iceriği yuksek olan bir besindir Kan şekeri duzeyinde cok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır
Bulgurun iceriğindeki potasyum oranı yuksek olduğundan bobrek hastalarının kanında potasyum değerleri yukseldiği zaman tuketilmemesi gerekmektedir
Yapısında folik asit de bulunduğu icin hamile kadınların tuketmesi onemlidir
Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha cok artar'
Folik asit, anneler icin onemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi icin de onemlidir
Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi acıldıkca daha cok soyma işlemi gecirdiğinden besin değeri duşmektedir
Bulgurun kalorisi
Kalori (kcal) 650
Karbonhidrat (g)1378
Protein (g)18
Yağ (g)2
Bulgurun Yaraları
Bağışıklık sistemini guclendirir
Kansere karşı koruyucu ozelliktedir
B vitamini deposudur
İcerdiği B1 vitamini, sinir ve sindirim sisteminin guclenmesine yardım eder
Cinko, magnezyum ve krom gibi mineraller icerir
Gunluk lif ihtiyacı 1 tabak bulgurla karşılanabilir
Yuksek miktarda lif icerdiği icin bağırsakların calışmasını sağlar
İcerdiği folik asit, anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi uzerinde etkilidir
Kan şekerini yukseltmez
Şeker hastalarına iyi gelir
Kilo aldırmaz
Hazmı kolaylaştırır
Hamilelikte bol bol yenilmesi, folik asit alımı acısından onemlidir Cunku, folik asit bebeğin sağlıklı gelişimi icin cok onemlidir
Kan şeker duzeyinde cok fazla dalgalanmalara yol acmaz
Bağırsak ve kalpdamar sağlığı uzerinde olumlu etkileri vardır
Fakat hemen onemli bir hatırlatmada bulunalım
Potasyum iceriği yuksek olduğu icin, bobrek hastalarında, kanda potasyum değerlerinin yuksek olduğu donemlerde tuketilmesi uygun değildir Mide şikayetlerini de artırabilir
Bulgur lif iceriği yuksek olan bir besindir Kan şekeri duzeyinde cok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalpdamar sağlığını koruyucu etkisi vardır
Bulgurun iceriğindeki potasyum oranı yuksek olduğundan bobrek hastalarının kanında potasyum değerleri yukseldiği zaman tuketilmemesi gerekmektedir
Yapısında folik asit de bulunduğu icin hamile kadınların tuketmesi onemlidir
Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha cok artar'