Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Brokolinin Faydaları, brokolinin faydası nedir

Brokolinin Faydaları, brokolinin faydası nedir
0
166

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,762
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
Brokoli hakkında bilgi, brokolinin yararları, brokolinin faydası, Brokolinin besin değerleri, Brokolinin sağlığa faydaları

Uzmanlar, brokolide, havuctakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu soyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu icilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor Beta karotenin, guclu bir kanser savaşcısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor

Brokolinin ayrıca, B1 ve C vitamini ile dolu olduğunun altını cizen uzmanlar, yuksek miktarda kalsiyum, kukurt, potasyum ve selenyum maddeleri icerdiğini belirtiyor Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuc veya elma suyu ile karıştırılarak icilmesinin de faydalı olduğunu kaydediyor

Brokolinin ceşitleri, taşıdığı renklere gore de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı ceşit olarak uce ayrılır Ciğ ya da pişirilerek tuketilen brokoli, haşlandığında icerdiği vitaminlerin coğu kaynayan suya gececeğinden bu su dokulmeyip değerlendirilmelidir Kalorisi duşuk bir sebze olduğundan diyetlerde yer alan brokoli, dondurularak saklanmaya ve sonradan tuketilmeye cok uygundur

BESİN DEĞERLERİ

100 gr ciğ (pişirilmemiş) brokolinin icerdiği besin değerleri şoyle sıralanır: 34 kalori; 2,5 gr protein; 2,9 gr karbonhidrat; 0,2 gr yağ; 0 kolesterol; yuksek oranlarda lif; 76 mgr fosfor; 100 mgr kalsiyum; 0,8 mgr demir; 10 mgr sodyum; 336 mgr potasyum; 24 mgr magnezyum; 0,6 mgr cinko; 010 mgr B1 vitamini; 020 mgr B2 vitamini; 87 mgr C vitamini; 13 mgr E vitamini ve kucumsenemeyecek oranda A vitamini kaynağı betakaroten

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur: Yapılan son bilimsel araştırmalar, Turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı bedeni koruduğu; ozellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon (kalınbağırsak) ve prostat kanserlerine yakalanma rizikosunu iyice azalttığını ortaya koymuştur

Brokoli, yuksek oranlarda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri icerir: Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi gecirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirger

Yuksek oranlarda demir ile folik asit iceren brokoli kansızlığı onler Ayrıca doğum yapacak kadınların, spina bifida (yani omurganın bir yanının acık olması) hastalığına yakalanmış cocuk doğurması rizikosunu en aza indirir
 

Similar threads

Brokoli hakkında veri, brokolinin yararları, brokolinin faydası, Brokolinin beslenme değerleri, Brokolinin sağlığa faydaları Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha pozitif beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Brokolinin Sağlığımıza Faydaları Nelerdir ? Brokoli hakkında data brokolinin yararları Brokolinin sağlığa faydaları Birbirinden şifalı besinlerden biri olan brokolinin faydaları ile ilgili olarak sizlerle paylaşabileceklerimiz şöyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Brokolinin Faydaları! brokolinin faydalari brokolinin iicnde bulunan vitaminler brokoli neye iyi gelir brokoli yemenin faydalari brokoli konulari burada melekler Sevgili , Ozellikle Hamile melekler, brokolinin faydalarini biliyormusunuz? Bayila bayila yedigim limonlu brokoli haslamasindan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Buruksel Lahanası faydası Buruksel Lahanasının Faydaları, buruksel lahanası, buruksel lahanasının resmi, BURUKSEL LAHANASI imagesburuksellahanasifaydasiburuksellahanasininfaydalari5ad5281c8a101 Bruksel lahanası denilen başcıklar iki boyutta gorunur Minik olanları, koyu renkli ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
Soya bitkisinin faydası, Soyanın faydaları nelerdir, Soya hakkında bilgi Soya, dikine 11,5 m kadar boylanabilen, cok dallı, az cok sarılıcı otsu bir bitkidir Uc yaprakcıktan oluşan yeşil renkli, oval bicimli ve sivri uclu yaprakları vardır BESİN DEĞERLERİ 100 gr ciğ (pişirilmemiş)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,519Konular
981,217Mesajlar
31,074Kullanıcılar
ThomassssSon üye
Üst Alt