Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin (ben margarin kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası tercih ederseniz daha hoş sonuç alırsınız )
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
- 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur materyallerimiz yoğurma kabına alınır.
- Üzerine yavaş yavaş un eklenerek hoş bir hamur yapılır.
- Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını denetimli eklemelisiniz.
- Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
- Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
- Hamurdan, çok büyük olmayacak halde modüller alıp yuvarlıyoruz.
- Elimizle hafif bastırıyoruz.
- Kenarı yani ağız kısmı ince bir çay bardağı ile kurabiyenin kenarından başlayıp başka kenarına kadar sırası ile bastırıp formunu veriyoruz.
- Sola kaydırıp yapılış formunu izeleyebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
- 180 derece fırında 15-20 dk ortası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimiz soğuyunca bir kaseye çikolata ve yağı ekliyoruz.
- Çaydanlık üzerine yerleştirip kaynayan su üzerinde orta ara karıştırarak eritiyoruz.
- Kurabiyelerimizin uç kısmını çikolataya bulayıp diziyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazır.
- Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyacaktır.