Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde)

Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde)
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cikolatali-kurabiye-deniz-kabugu-seklinde.jpg

Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin (ben margarin kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta ( mısır nişastası tercih ederseniz daha hoş sonuç alırsınız )
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un (ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek gerekiyor)
Üzeri için ;
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur materyallerimiz yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek hoş bir hamur yapılır.
  3. Unu 2 buçuk bardaktan sonrasını denetimli eklemelisiniz.
  4. Yuvarladığımızda dağılmayan kolay yuvarlanan bir hamur olmalı.
  5. Hamurumuzda kabartma tozu yok arkadaşlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
  6. Hamurdan, çok büyük olmayacak halde modüller alıp yuvarlıyoruz.
  7. Elimizle hafif bastırıyoruz.
  8. Kenarı yani ağız kısmı ince bir çay bardağı ile kurabiyenin kenarından başlayıp başka kenarına kadar sırası ile bastırıp formunu veriyoruz.
  9. Sola kaydırıp yapılış formunu izeleyebilirsiniz.
  10. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
  11. 180 derece fırında 15-20 dk ortası üzerleri kızarmadan pişiriyoruz.
  12. Pişen kurabiyelerimiz soğuyunca bir kaseye çikolata ve yağı ekliyoruz.
  13. Çaydanlık üzerine yerleştirip kaynayan su üzerinde orta ara karıştırarak eritiyoruz.
  14. Kurabiyelerimizin uç kısmını çikolataya bulayıp diziyoruz.
  15. Soğuduktan sonra servise hazır.
  16. Saklama kabına koyup günlerce hatta haftalarca tazeliğini koruyacaktır.
Çikolatalı Kurabiye (Deniz Kabuğu Şeklinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çikolatalı Deniz Kabuğu Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı yada margarin1 çay bardağı sıvı yağ3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri3 tepeleme yemek kaşığı nişasta1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi3 su bardağı un Üzeri için; 1 paket sütlü çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Deniz Kabuğu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 125 gr oda ısısında margarin1 çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı pudra şekeri (Tepeleme)3 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)3 su bardağı un Çikolata sosu için; 1 paket sütlü çikolata (80gr) Deniz Kabuğu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Deniz Kabuğu Halinde Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 tatlı kaşığı kadar damla sakızı macunu (İsteğe bağlı)125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı tepeleme nişasta3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri2 su bardağı un Üzeri için; Sürülebilir çikolata Deniz Kabuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri3 tepeleme yemek kaşığı nişasta1 çay bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi3 su bardağı un (Ölçü değişebileceği için denetimli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Bol Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)1 adet yumurta2 çay bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı nişasta1 su bardağı çekilmiş fındık1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu200 gram damla çikolata100 gram sütlü çikolata (Bıçakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt