
Çıtır Çıtır Elmalı Rulo Çok Lezzetli Ve Pratik Tanımı İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 3 orta uzunluk elma (Kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker (Artırabilirsiniz)
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
Çıtır Çıtır Elmalı Rulo Çok Lezzetli Ve Pratik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları rendeleyip, tarçın ve şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ceviz içini ve hindistan cevizinide ekleyip 1-2 dk daha kavurup, ılınması için bekletiyoruz. Tereyağını eritip, içine sıvı yağı ekliyoruz.
- İlk yufkayı yağlayıp, üzerine ikinci yufkayı koyup, tekrar yağlayıp, üçüncü yufkayı seriyoruz (Her yufka yağlanacak) kısa kenarına elmalı harcı koyup çok sıkmadan rulo yapıyoruz.
- Dilediğiniz boyutta kesip fırın tepsisine koyuyoruz (Yufka bitene kadar birebir süreci yaptım)
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz. Kahve yanına çok yakışıyor kesinlikle deneyin çok lezzetli çerez üzere gidiyor. Afiyet olsun????.