Çıtır Çıtır Elmalı Rulo Çok Lezzetli Ve Pratik Tanımı İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka
- 3 orta uzunluk elma (Kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz şeker (Artırabilirsiniz)
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
Çıtır Çıtır Elmalı Rulo Çok Lezzetli Ve Pratik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları rendeleyip, tarçın ve şekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ceviz içini ve hindistan cevizinide ekleyip 1-2 dk daha kavurup, ılınması için bekletiyoruz. Tereyağını eritip, içine sıvı yağı ekliyoruz.
- İlk yufkayı yağlayıp, üzerine ikinci yufkayı koyup, tekrar yağlayıp, üçüncü yufkayı seriyoruz (Her yufka yağlanacak) kısa kenarına elmalı harcı koyup çok sıkmadan rulo yapıyoruz.
- Dilediğiniz boyutta kesip fırın tepsisine koyuyoruz (Yufka bitene kadar birebir süreci yaptım)
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz. Kahve yanına çok yakışıyor kesinlikle deneyin çok lezzetli çerez üzere gidiyor. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.