Çıtır Yufkalı Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Gereçler
- 1 yufka yahut lavaş
- yarım konserve haşlanmış nohut
- 1 avuç kaju yahut tuzsuz fıstık
- 6 kaşık süzme yoğurt
- tuz, pul biber, kuru nane
- 1 kaşık tereyağı
- Toz biber
Çıtır Yufkalı Yoğurtlu Meze Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufka yahut lavaş küçük kareler halinde kesilir ve alt üst fan açık fırında 180 derecede çıtır olana kadar pişirilir.
- Yağsız tavada nohut kavrulur. Hafif yapışınca biraz yağ eklenir kararana kadar kavrulur.
- Birebir tavada fıstık yağsız kavrulur.
- Süzme yoğurt tabağa yayılır ve üzerine öteki materyaller karışık biçimde koyulur.
- Tadına bakarak baharatlar eklenir.
- Üzerine tereyağı toz biber ve nane yakılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.