
Diyet Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım limon
- 1 küçük uzunluk portakal
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı bal
- 6 minik kare bitter çikolata
Diyet Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal ve limonun kabuklarını rendeliyoruz.
- Kabuklarını soyduktan sonra süt ile birlikte blendırdan geçiriyoruz.
- İçerisine irmik ve hindistan cevizini ekleyip, kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra içerisine bal ekleyip, soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra minik toplar haline getiriyoruz.
- Dışını hindistan cevizine buladığımız lokumları erimiş çikolata ve portakal limon kabukları ile süslüyoruz.