bilgisayarci
FD Üye
Domates Soslu Etli Tencere Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı domates püresi
- Tuz, kekik, pulbiber
Domates Soslu Etli Tencere Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eti düdüklü tencerede haşlayın.
- Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Yarım ay biçiminde doğranmış havuçları da ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- İri dilimlenmiş patatesleri de ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Salça ve unu ekleyip 2 dakika kavurun ve domates sosunu(ben konserve domatesi blenderden geçirip ekledim) ekleyip karıştırın.
- Son olarak haşlanmış eti ve 2 su bardağı haşlama suyunu (suyu az gelirse sıcak su ek edebilirsiniz) ve baharatları ekleyip patatesler pişene kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.