Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Efsane Helvam (Tam Ölçülü 7 Kişilik Mini Porsiyon)

Efsane Helvam (Tam Ölçülü 7 Kişilik Mini Porsiyon)
0
61

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111

Efsane Helvam (Tam Ölçülü 7 Kişilik Küçük Porsiyon) Tanımı İçin Malzemeler

• 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (ince aşikâr çay bardağı kullandım)
  • 1.5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt yahut su (ben bunu sütle yaptım)

Efsane Helvam (Tam Ölçülü 7 Kişilik Küçük Porsiyon) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütle şekeri birleştirip kısık ateşte şekerin erimesini sağlayın.
  2. Diğer yandan tereyağını eritin.
  3. İçerisine sıvı yağı ve unu da katın. 15 dk kısık ateşte kavurun.
  4. Sonra sütlü şerbeti yavaş yavaş kavrulan unumuza katalım.
  5. Hızlı süratli karıştıralım ki topak olmasın.Helvamız hazır afiyet olsun.
Arzuya nazaran tarçın hindistan cevizi fındık ya da cevizle süsleme yapabilirsiniz.

İstediğiniz hali verebilirsiniz. Bu kalıpla tam 7 adet çıktı benim.

İsterseniz fındık yahut ceviz de ekleyip kavurabilirsiniz sütlü şerbeti dökmeden önce.

Efsane Helvam (Tam Ölçülü 7 Kişilik Küçük Porsiyon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tam Ölçülü Efsane Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu Kreması için; 1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tam Ölçülü Tam Kıvamında Sütlü Un Helvası Görüntülü Tanımı İçin Gereçler Kullanılan bardak (200 ml) 2+çeyrek su bardağı un1 su bardağı sıvı yağ Sütlü şerbeti için 1 su bardağı soğuk süt1 su bardağı şekerKahve fincanı kadarda iri çekilmiş ceviz Tam Ölçülü Tam Kıvamında Sütlü Un Helvası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Tam Ölçülü İrmik Helvası (Yemeye Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Gereçler 300 gram irmik150 gram tereyağ yahut margarin1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için; 2. 5 su bardağı sütYarım su bardağı su1.5 su bardağı şeker Üzeri için; CevizFıstıkFındık Tam Ölçülü İrmik Helvası (Yemeye Doyamayacaksınız)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için; 1 su bardağı süt2 su bardağı su2 su bardağı şeker Helva için; 2 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı un Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbeti için bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler 2.5 su bardağı un250gr tereyağıCeviz (İsteğe göre) Şerbeti için; 2.5 su bardağı süt2 su bardağı şeker Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbet materyalleri küçük bir tencereye konulur ve kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt