Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ejder Tatlısı

Ejder Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
ejder-tatlisi.jpg

Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilin
Sosu için;
  • 1.5 su bardağı vişneli meyve suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker

Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar, tarifimizi hazırlamaya başlayalım.
  1. Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
  2. Sürekli karıştırarak kaynatalım.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve tereyağını, vanilini ekleyelim. Hızlıca karıştıralım yağ erisin.
  4. Tart kalıbını suyla çalkalayalım hafif ıslak olsun çıkarması kolay olur.
  5. Yaptığımız muhallebiyi kalıba dökelim ve dolaba kaldıralım soğuması için.
  6. 2 saat sonra dolaptan çıkaralım.
  7. Kalıptan yavaşça çıkaralım.
  8. Sosu için malzemeleri sos tavasına alalım karıştırarak pişirelim.
  9. Ters çevirdiğimiz muhallebimizin üzerine dökelim. İsterseniz antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz. Bu şekilde de dinlendirelim sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.
Ejder Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Portakallı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 500 ml süt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilin1 yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı mavi haşhaş Meyveli sosu için; 1 su bardağı portakal suyu (ben bir portakal sıktım ve onun suyuyla yaptım)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Vişneli Narlı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 500 ml süt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilin1 yemek kaşığı nişastaYarım çay bardağı mavi haşhaş Meyveli sosu için; 1 su bardağı vişne suyu (önceden dondurucuya eklediğim vişneleri kaynattım onun suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Ejder Tatlısı Sütlü Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı şeker1 su bardağı irmik1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilin3 yemek kaşığı mavi haşhaş Üzerine; Hazır orman meyveli sos Ejder Tatlısı Sütlü Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt, irmik ve şekeri tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı şeker1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı mavi haşhaşHazır paket meyveli sos Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ejder tatlımız için; haşhaş ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 lt süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya3 yemek kaşığı mavi haşhaş Üzeri için; 300 gram donmuş çilek1 çay bardağı şeker1 su bardağı su2 yemek kaşığı nişasta Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,500Konular
982,594Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt