teknolojiuzmani
FD Üye

Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı vişneli meyve suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar, tarifimizi hazırlamaya başlayalım.
- Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
- Sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve tereyağını, vanilini ekleyelim. Hızlıca karıştıralım yağ erisin.
- Tart kalıbını suyla çalkalayalım hafif ıslak olsun çıkarması kolay olur.
- Yaptığımız muhallebiyi kalıba dökelim ve dolaba kaldıralım soğuması için.
- 2 saat sonra dolaptan çıkaralım.
- Kalıptan yavaşça çıkaralım.
- Sosu için malzemeleri sos tavasına alalım karıştırarak pişirelim.
- Ters çevirdiğimiz muhallebimizin üzerine dökelim. İsterseniz antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz. Bu şekilde de dinlendirelim sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.