Ekşili Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Ozellikle Adana ve civarında meşhur olan ekşili patlıcan dolması tarifini sizlerle paylaşıyoruz
Malzemeler:
imageseksilipatlicandolmasitarifiresimli5ad3cc78a9646
Sosu icin
4 Corba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
1012 Diş Sarmısak
1 Cay Bardağı Su
1 Kg Dolmalık Patlıcan
15 Su Bardağı Dolmalık Pirinc
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Yapılışı:
patlıcanların acısının cıkması icin oyup, bir sure suda bekletin Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri kucuk kucuk doğrayın
Zeytinyağı, pirinc, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın Tencereye dizip suyunu ilave edin Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 2025 dak pişirin
Sosu icin; İri dovulmuş sarımsakları 4 corba kaşığı zeytinyağı ile 12 dakika kavurun 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin Limon suyu ve 1 cay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın
Dolma pişince uzerine hazırladığınız sosu gezdirip 45 dakika daha pişirin
Ozellikle Adana ve civarında meşhur olan ekşili patlıcan dolması tarifini sizlerle paylaşıyoruz
Malzemeler:
imageseksilipatlicandolmasitarifiresimli5ad3cc78a9646
Sosu icin
4 Corba Kaşığı Zeytinyağı
2 Limonun Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
1012 Diş Sarmısak
1 Cay Bardağı Su
1 Kg Dolmalık Patlıcan
15 Su Bardağı Dolmalık Pirinc
3 Domates
3 Acı Sivribiber
1 Soğan
1 Demet Maydanoz
12 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Su
Karabiber, Nane, Tuz
Yapılışı:
patlıcanların acısının cıkması icin oyup, bir sure suda bekletin Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri kucuk kucuk doğrayın
Zeytinyağı, pirinc, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın Tencereye dizip suyunu ilave edin Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 2025 dak pişirin
Sosu icin; İri dovulmuş sarımsakları 4 corba kaşığı zeytinyağı ile 12 dakika kavurun 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin Limon suyu ve 1 cay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın
Dolma pişince uzerine hazırladığınız sosu gezdirip 45 dakika daha pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.