Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pilav

Etli Pilav
0
180

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Etli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ince ince kıyılmış et ( yaklaşık bir tas kadar)
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su
Püre için
  • 5 adet patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşık tereyağ
  • Kaşar rendesi

Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinçleri kaynar tuzlu suda 10 dk bekletip süzgece alalım. Bu metot pirincin tane tane olmasını sağlayacaktır.
  2. Pirinçler süzülürken etimizi çok ince doğrayarak düdüklüye alalım.
  3. 1 litre su ve bir çay kaşığı tuz ekleyip yarım saat yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte 40-50 dk pişirelim.
  4. O esnada pirinçleri süzgeçten alalım ve uygun tencereye tereyağını eritip pirinçleri kavurmaya başlayalım.
  5. Etleri de ocaktan alıp suyunu süzelim.
  6. Suyunu pilava da katacağımız için dikkatli süzmeniz gerekmektedir.
  7. Etleri de pilava ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
  8. Etler tuzlu ise tuz katmaya gerek yok zira suyu da tuzlu olacaktır. Tuzsuz ise pilavın suyunu ekledikten sonra 1 çay kaşığı daha ekleyebilirsiniz.
  9. Pirinçler kavrulunca 3 su bardağı suyu da ekleyip altını birinci 10 dk yüksek daha sonra en kısık ayarda 10-15 dk daha pişirin.Et suyu yetersiz kalırsa olağan su da ekleyebilirsiniz. Ben yarı et suyu yarı olağan su kullandım.
  10. Suyunu çektiği vakit altını kapatıp dinlendirmeye alın.
  11. Yanına patates püresi için patatesleri haşlayıp çokça tereyağ ve sütle karıştırıp kaşar peyniri ekledim. Çok uyumlu ve lezzetli bir menü. Demenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun ????.
Etli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç2 su bardağı kaynar su2 su bardağı et suyuYarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)2 orta uzunluk havuç2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Zerdeçallı Etli Pilav Dayanılmaz Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su(ıslatmak için)3.5 su bardağı sıcak su (pilavımız için)3 orta uzunluk patlıcan300 gram dana eti1 çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları ve etleri kızarmak için)Yarım kahve fincanı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Efsane Bir Lezzet Safranlı Etli Pilav (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 250 gram haşlanmış kuşbaşı et2 adet havuç1 su bardağı nohut1 avuç (kaju, badem ve fıstık)1 yemek kaşığı kuş üzümü1,5 su bardağı basmati pirinç1 yemek kaşığı safran1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı1.5 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Etli Havuçlu Pirinç Pilavı (Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 2 tane orta boy havuç1 tane orta boy kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası400 gram kuşbaşı et1 su bardağı pirinç1 çay kaşığı karabiberSıvı yağTuz2.5 su bardağı su (1.5 bardağı et suyu olacak) Etli Havuçlu Pirinç Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler 3 modül gerdan eti (ben 3 adet kullandım, kişi başı bir tane yada incik eti ile de yapılabilir)1/2 (yarım) kereviz (büyük olduğu için yarım kullandım, küçük uzunluk 1 tane olur)1 tane kuru soğan1 küçük havuç2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt