Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek)

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek)
0
51

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
etli-ve-havuclu-pilav-tek-basina-anayemek.jpg

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 2 tane havuç
  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz
  • 2.5 su bardağı et suyu

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 saat önceden pirinci ılık suda ıslatalım.
  2. İyice yıkayalım ve süzelim. Az sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencereyi iyice kızdıralım.
  3. Kuşbaşıyı alıp rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edip kapağı kapatalım etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Pişen etimizi ve suyunu ayıralım.
  6. Havuçları ince ve uzun doğrayalım.
  7. Pilav tenceresine zeytinyağını koyalım ve kızdıralım.
  8. Havuçları biraz kavuralım üzerine haşladığımız etleri koyalım.
  9. Bir dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  10. Üzerine pirinçleri ilave edelim.
  11. Karıştırmayı hiç bırakmadan kavuralım.
  12. Üzerine et suyunu ilave edelim.
  13. Karabiber ve tuzunu atalım.
  14. Tencerenin kapağını kapatalım en kısığa alalım ocağımızı. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  15. 10 dakika dinlendirelim ve servis edelim ????❤️.
Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı basmati pirinç3 su bardağı su200 gram haşlanmış et2 adet ince doğranmış havuç1 yemek kaşığı tereyağ1 adet soğan5 yemek kaşığı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuzKarabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine Tel Tel Havuçlu Etli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pilav (Havuçlu Etli) Biz Bayıldık Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kuşbaşı et1.5 su bardağı pirinç2 adet havuç1 adet orta boy soğanÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıMaydanoz3 bardak sıcak suTuzKarabiber İsteğe bağlı eklenecek: 2 bağ sarımsakKabukları soyulmuş badem Pilav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç2 su bardağı kaynar su2 su bardağı et suyuYarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)2 orta uzunluk havuç2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk havuç1 büyük soğan1 paket (40 gr) kuş üzümü3 su bardağı pirinçTuzZeytinyağı3 kesim kuzu incikEt suyu Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayalım. Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç200 gram kuşbaşı doğranmış et1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut1 orta boy havuç1 orta boy soğan1-2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)TuzKarabiberKimyon2 su bardağı sıcak su (pilavı pişirirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt