Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav
0
66

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
tel-tel-havuclu-etli-pilav.jpg

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 200 gram haşlanmış et
  • 2 adet ince doğranmış havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım yada rendeleyelim.
  2. Havuçları soyalım ince uzun doğrayalım.
  3. Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim içine soğanı ilave edelim kavuralım.
  4. Sonra havuçları ilave edelim kavuralım.
  5. Kuşbaşı doğranmış önceden haşlanmış eti ilave edelim .
  6. Pirinçi yıkayıp suyunu süzüp ilave edelim .
  7. Hemen kavurma yapmadan suyunu ekleyelim .
  8. Tuzunu ekleyelim ocağın en küçük ayarında kısık ateşte kapağı kapalı hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyetle.
Not;

Normal pirinç kullanacaksak ölçülerimiz iki saat önceden ıslatılmış pirinç için 1 su bardağı pirinçe 1 su bardağı sıcak su.

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler 200 gram dana kuşbaşı2 tane havuç1.5 su bardağı baldo pirinç1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağıBir fiske karabiberTuz2.5 su bardağı et suyu Etli Ve Havuçlu Pilav (Tek Başına Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Havuçlu Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük çay bardağı tel şehriye1 adet havuç1 adet domates veya 3 yemek kaşığı domates püresi4 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağ kullandım)1 yemek kaşığı un1 su bardağı tavuk suyuYarım çay kaşığı zerdeçal,çay kaşığı ucu ile karabiberTuz1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Havuçlu Etli Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç2 su bardağı kaynar su2 su bardağı et suyuYarım kg kırmızı et (ben dana kullandım)2 orta uzunluk havuç2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ Havuçlu Etli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Etli Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk havuç1 büyük soğan1 paket (40 gr) kuş üzümü3 su bardağı pirinçTuzZeytinyağı3 kesim kuzu incikEt suyu Etli Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak etleri düdüklü tencerede 1 saat haşlayalım. Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç200 gram kuşbaşı doğranmış et1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut1 orta boy havuç1 orta boy soğan1-2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)TuzKarabiberKimyon2 su bardağı sıcak su (pilavı pişirirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt