Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Turşusunun Sağlığımıza Faydaları

Ev Turşusunun Sağlığımıza Faydaları
0
502

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Eskiden evlerimizde hiç eksik etmediğimiz ve genelde lahana ve kornişondan yapılan turşuların kıymetli olduğu anlaşılınca artık neredeyse her sebzenin ve bazı meyvelerin bile turşusu kurulabiliyor. Evde yapılan doğal turşunun insan sağlığına olan katkıları mucize gibi. Hem sofralarımızın vazgeçilmez tadı hem de sağlığımızın ilacı olan bu şifa kaynağı turşunun eksik edilmemesi gerekir. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarda hazırlanan turşunun abartılmadan tüketilmesi durumunda faydaları saymakla bitmiyor.

Turşu tüketme konusunda sorunu olmayanlar faydasını görecektir. İçerdiği yoğun miktarda sodyum nedeniyle yüksek tansiyon, diyabet ve böbrek yetmezliği olanlar doktoruna danışarak hangi miktarda tüketebileceğini öğrenebilirler. Ev turşusunun faydaları olduğu gibi hazır alınan işlem görmüş turşuların daha çok zararları olur. Turşuyla yedikten sonra dengede kalabilmek için normalden biraz daha fazla su tüketmek faydalı olacaktır.

✪ Turşunun Sağlığımıza Faydaları


Turşu yaparken kullandığınız meyve ve sebzelerin kendi mineral ve vitamin kaynaklarına güç katmaları sizi soğuk algınlığına karşı korur. Bu nedenle turşu yaparken farklı sebze ve meyvelerden faydalanmak antioksidan çeşitliliğini artırarak faydasını da katlayacaktır. Kış aylarında özellikle lahana ve pancar turşusu yaparak kendinize koruyucu bir kalkan yapmış olursunuz.
Turşu bir çok ürünün karışımından bir araya geldiği için bakteri açısından oldukça zengin. Bu bakteriler bağırsak florasını zenginleştirdiğinden bağışıklık sistemini daha da güçlü hale getiriyor. Bağışıklık sisteminin korunması ve dayanıklı olması için turşunun etkisini unutmamalıyız.
Turşu yemeklerin yanında salata gibi yan ürün olarak değerlendirildiğinden daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. İçerdiği yüksek miktardaki lif sayesinde kan şekerini uzun süre dengede tutabiliyor. Diyabet hastası değilseniz insülin direnci için turşu tüketilebilir.
Sporcularda krampları azalttığına dair çalışmaların sonuçları bulunuyor. Sporcular egzersiz sırasında terle birlikte bir çok mineral kaybına da uğrar. Kaybolan bu sıvı ve mineralleri en hızlı şekilde yerine getirmek için turşu tüketmek veya turşu suyu içmek faydalı olacaktır.
Kanser gibi ölümcül sonuçları olan bir hastalığa karşı koruyucu bir etkisi var. Turşu antioksidan açısından zengin bir besin olduğundan serbest radikallere karşı mücadele eder. Bu nedenle turşuları hazırlarken farklı sebze ve meyvelerden faydalanmak etkisini daha da artıracaktır.
Turşu metabolizmayı hızlandırarak, zayıflamaya yardımcı oluyor. Hem kabızlığa karşı etkili olması hem de düşük kalorili olması nedeniyle diyet listelerinde kendine yer bulabiliyor. Ayrıca lifli bir besin olması nedeniyle tokluk süresini uzatarak zayıflamaya desteğini artırıyor.
 

Similar threads

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerin den biridir turşu Sirkeli ve tuzlu suda belli bir sürre bekletildikten sonra , beklenen kıvama gelince tüketilen turşu , biber,lahana,domates, havuç,karnabahar gibi sebzelerden yapılır Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu , genel de yaz sonların da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Turşu dünya mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir Turşu yüzyıllardır sağlıklı gıda olarak kabul edilmiştir Tüm sebzelerin tatlarının eş zamanlı birleşimi muhteşem bir lezzet sunuyor Turşu antioksidanların mükemmel kaynağını içerir Sindirim sağlığının iyileştirilmesi, diyabetin kontrol edilmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Evde yapılan ve sırça kavanozlarda saklanan turşu, ölçülü tüketildiği takdirde sağlığınız açısından çoğu üstünlük sağlıyor Ama hazırlanmış turşuları, yüksek miktarda soydum içerdiği için tansiyonu olanların, bilhassa de şeker hastalığı bulunanların muhakkak tüketmemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Yüzyıllardır sebze ya da meyvelerin belirli malzemelerle birleşerek yapılan yiyeceğe turşu denir. Bu aşamada hazırlanan suyun insan sağlığına inanılmaz fayda sağlar. Kış aylarında özellikle virüslere karşı etkili olan turşu suyu hakkında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık. Peki turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Turşu, çeşitli zerzevat ve meyvelerin tuzlu ve asitli çözeltide bir mühlet bekletilerek uzun mühlet saklanılabilecek ve tüketilebilecek hale getirilmesidir. Kışa hazırlık için kıymetli bir besindir. Turşu, birinci sefer Arkaik toplumlarda topraktan yapılma küpler içerisinde heyetimi yapılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
281
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt