Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme

Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı İçin Malzemeler


Evdeki eski turşu malzemeleri
  • 1 kilo kornişon iri salatalık turşusu
  • 1 kilo ufak kornişon salatalık turşusu
  • 1 ufak kase doğranmış acı biber turşusu
Yeni materyaller.
  • 1 küçük beyaz lahana
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 demet kereviz yaprağı tazesinden
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz.
Sosu için
  • 1 su bardağı dolusu üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı dolusu elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 adet limon
  • 4 kilo varsa kireçsiz yahut kaynamış soğumuş su
  • 2 kahve fincanı iri turşuluk tuz

Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Eski salatalık biber turşusunu yuvarlak ve ya jülyen doğruyoruz.
  2. Bu süreci yaparken ben mutfak tezgahını kullandım. Biraz büyük bir alana gereksinimimiz var. Gereçlerin hepsini doğrayıp harmanlayacağız. Onun için.
  3. Diğer aldığımız taze materyalleri de istediğimiz biçimde hepsini doğruyoruz.
  4. Lahana karnabahar havuç sarımsak dilek ediyorsak brokoli.
  5. Doğradığımız gereçleri karıştırıp üzerine iki kaşık kadar tuz koyup. Bekletiyoruz. Hem biraz inecek hem de biraz suyunu salacak.
  6. Diğer tarafta turşunun suyunu hazırlıyoruz.
  7. Suya tuzunu sirkelerini limon tuzu nu koyup karıştırıyoruz.
  8. Turşunun suyunu kaşıkla tattığımız da hafif tuzlu olması gerekiyor. Güzelce tuzunu eritip.
  9. Doğradığımız karışık turşu materyallerini başka farklı küçük kaplara koyuyoruz. Hafif bastırıyoruz.
  10. Üzerlerinin geçecek kadar kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile dolduruyoruz. Turşumuz bir hafta sonra yemeğe hazır.
  11. Turşuyu ne kadar farklı küçük kaplara koyarsak koruması ve dayanması o kadar uzun olur.
  12. Eski materyallerimiz ile yeni materyaller karışıp harmanlandığı için bir haftada turşumuz oluyor. Bir hafta sonra kesinlikle buzdolabında ve serin yere koymamız gerekir.
  • O vakit uzun mühlet tüketebiliriz. Asitlenmez ve hafif bir bir turşu olur. İsterseniz turşunuzu acı da yapabilirsiniz. Arzu’ya bağlı gereçleri çoğaltır. Azaltabilirsiniz sirke dokunuyorsa bir bardak ta kâfi limon da dekor için.
  • Hepsi sizin yorumunuza kalmış. Sormak istediğiniz bir şey olursa turşuyla alakalı yorumlarda beklerim.Afiyet sıhhat olsun ????????????.
Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Daima Taze) Tanımı İçin Gereçler 2 kg salamura salatalık yahut kornişon1 kg salamura biber turşusu Taze olarak Yarım beyaz turşuluk lahana1 kilo biraz kalın havuç1 demet maydanoz1 demet maydanoz kadar yeşil kereviz yaprağı yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler 1 kg kornişon salatalık700 gr turşuluk ince kabuklu biber250 gr küçüklerin den havuç1.200 litre üzüm sirkesi1 litre kaynayıp soğumuş su10 dış iri sarımsak1 çay bardağı iri tuz1 olağan aspirin5 litrelik cam kavanoz Antep Yöntemi Karışık Turşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo kornişon turşu3 su bardağı sirke1.5 yemek kaşığı limon tuzu1.5 – 2 su bardağı kaya tuzu1 adet limon3-4 baş sarımsakYarım çay bardağı nohutYarım çay bardağı yarma1 yemek kaşığı şeker6 litre kadar kaynamış soğutulmuş su olması lazımDelemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Rengarenk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler 5 lt ilk kavanoz için; 3 kg kornişon (Biber havuç yeşil domates lahana vs)2 su bardağı sirke1 su bardağı kaya tuzu1 kaşık şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu1 tatlı kaşığı nohut1 tane aspirin2,5 lt su15-20 diş kadar sarımsakKereviz yaprağı ve sapıElma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Karışık Turşu Tanımı İçin Materyaller 2 kg kornişon salatalık6 adet havuç1 küçük lahana1 kg taze fasulye1 kg yeşil domates1/2 (yarım) kg jalepone biberi1 kg acur1 kg kelekSarımsakSirke (herbirine yarım çay bardağı ekledim ben)Sıcak suLimon tuzu Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt