Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kuzu Güveç

Fırında Kuzu Güveç
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
firinda-kuzu-guvec.jpg

Fırında Kuzu Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı kuzu eti
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak doğranmış
  • 3 tane olgun sulu domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ılık su

Fırında Kuzu Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bütün malzemeyi ince ince doğrayın ,kuzu etini kuşbaşı doğrayın .
  2. Güveci evvel fırında 5 dakika ısıtın, güvecin altına tereyağını kaşıkla sürün.
  3. Sonra kuzu etini ek edin .
  4. Üzerine bütün malzemeyi ek edin.
  5. Elinizle karıştırın.
  6. En son bir çay bardağı ılık suyu ek edin.
  7. Domatesler sulu değilse bir çay bardağı domates suyu ekleyebilirsiniz.
  8. Elinizle tekrar karıştırın.
  9. Tuzunu kendi damak tadına nazaran ayarlayın.
  10. Üzerini düzeltin kuyruk yağını eşit ölçüde her tarafına paylaştırın.
  11. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatın.
  12. Önceden ısıttığınız 230 derecelik fırına pişmeye bırakın, 1 saatte pişiyor.
  13. Güveciniz sulandıktan sonra denetim edin pişmeye yarım saat kala yağlı kağıdı çıkarın ,biraz da güvecin üzeri kızarsın .
  14. Daha sonra fırından çıkarın sıcak servis yapın şimdiden afiyet olsun.
Domates sulu değilse 1 çay bardağı domates sosu ekleyebilirsiniz ben o denli yaptım.

İsteğe bağlı üzerine kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.

Not; güveç piştikten sonra fırında çok durdurmayın üzeri kurur toprak güveç suyu çabuk içine çeker güveciniz lezzetli olmaz pişince çabucak servis yapın.

Fırında Kuzu Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 100 gram tereyağı500 gram kuzu kuşbaşı8 diş sarımsak6 adet küçük soğan4 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber2 adet patlıcan12 adet küçük domates Sosu için; 2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı karabiber1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Patlıcan Güveç Tanımı İçin Gereçler 250 gram kadar kuyruk yağı1 kg kuzu kuşbaşı4 adet patlıcan5-6 adet orta uzunluk domates6-7 adet yeşilbiber (Acı sevenler birkaç tane acı biber doğrayabilir.)1 büyük kırmızıbiber3 orta uzunluk soğan7-8 diş sarımsak1 küçük çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Fırında Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı (kemikli et de kullanabilirsiniz)500 gram ayıklanmış taze fasülye1 patlıcan (iri doğranmış tuzlu suda bekletilmiş)2 adet sivri biber2 adet kırmızı biber2 adet soğan (yemeklik doğranmış)3-4 diş doğranmış sarımsak1 kabak (iri küp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Güveç Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patates1 kase bezelye1 kase taze fasulye1 kase arpacık soğan1o dış kadar sarımsak1 su bardağı domates sosu2 tatlı kaşığı tatlı toz biber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekikTuzYarım çay bardağı zeytinyağı4-5 modül kemikli et1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk güveç kabı3 adet patlıcan2 adet kırmızıbiber (kapya)400 gram dana eti yada kuzu etiTat vermesi için kemik2 adet kuru soğan4 diş sarımsak3 adet orta uzunluk patates4 adet çarliston biber1 tane kabak5- 6 tane yaş fasulye (olmasa da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,501Konular
982,647Mesajlar
30,395Kullanıcılar
goktugbldmrSon üye
Üst Alt