Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare

Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare
0
87

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (az yumuşamış olsun)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un (ama hamur ele yapılmayacak kurabiye hamuru olucak ne sert ne cıvık o yüzden alabildiğince un)
  • İsteğinize nazaran portakal kabuğu
  • Dışını bulamak için haşhaş
  • Her tatlının başına bi tane gelicek kadar kiraz (ama şayet meskeninizde varsa reçeldende çıkarabilirsiniz. ben o denli yaptım)
Şerbeti için:
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (sıcak yada soğuk farketmez)
  • 3 -4 damla limon suyu

Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Evetttt???? gelelim lezzetli tatlı mı tatlı haşhaşlı portakal ve kirazlı tatlımıza..
  1. yumurtamızı kabımıza alalım ve tereyağımızıda ek edelim güzelce karıştırıp pudra şekerimizi ilave edelim daha sonra un hariç öteki gereçlerimizi içine ek edip karıştıralım ve unumuzu azar azar ek edelim ancak hamur dediğim üzere ne cıvık ,yapışkan nede sert olucak ikisinin ortası hamur olucak.
  2. Sonra güzelce yoğurup rendelediğimiz portakal kabuğumuzu ek ediyor ve güzelce özdeşleştiriyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızın tepsisine formdaki ceviz büyüklüğünde elimize alıp yuvarlak hale getirip haşhaşa buluyoruz ve ortasına yavaşça parmakla çukurlaştırıyoruz ve dizdikten sonra fırına veriyoruz.
  4. 15 dk pişince çıkarıyoruz ve şayet kiraz reçelinizden kirazları çıkaracaksanız tatlı piştikten sonra üzerlerine kondurun şayet kirazlar işlenmemiş ise o vakit fırına vermeden ekliyoruz üzerine.
  5. O orta şerbetini yapıyoruz ve şerbet 1 dk kaynayınca alıyoruz ocağımızdan.Püf nokta! “Tatlı sıcak şerbet soğuğa yakın ılık olsun hem düzgün çekmesi hemde hamur yada sert kalmaması için:).
    .

Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)Yarım su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı irmikYarım su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı haşhaşAlabildiğince un (2.5 -3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Haşhaşlı Cevizli Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 200 gram margarin (veya tereyağ)1 çay bardağı irmik1 çay bardağı mavi haşhaş2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayır)1 yemek kaşığı yoğurt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin 2 bardak kâfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin1 çay bardağı toz şeker1 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet yumurta1 çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı kakao2,5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran değişiklik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Haşhaşlı Şekerpare (Başka Tarif Aratmayacak Harika Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik1 su bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı haşhaş1 limon kabuğu rendesi2 adet yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Haşhaşlı Şekerpare (Damakta Kalacak Tat) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin (oda sıcaklığında)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri1 su bardağı başı eksik irmik1 adet yumurtaBir kabartma1 pk vanilyaUn (aldığı kadar) Şerbeti için; 3 bardağı toz şeker4 su bardağı suÇeyrek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,317Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt