Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (az yumuşamış olsun)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un (ama hamur ele yapılmayacak kurabiye hamuru olucak ne sert ne cıvık o yüzden alabildiğince un)
- İsteğinize nazaran portakal kabuğu
- Dışını bulamak için haşhaş
- Her tatlının başına bi tane gelicek kadar kiraz (ama şayet meskeninizde varsa reçeldende çıkarabilirsiniz. ben o denli yaptım)
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (sıcak yada soğuk farketmez)
- 3 -4 damla limon suyu
Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evetttt???? gelelim lezzetli tatlı mı tatlı haşhaşlı portakal ve kirazlı tatlımıza..
- yumurtamızı kabımıza alalım ve tereyağımızıda ek edelim güzelce karıştırıp pudra şekerimizi ilave edelim daha sonra un hariç öteki gereçlerimizi içine ek edip karıştıralım ve unumuzu azar azar ek edelim ancak hamur dediğim üzere ne cıvık ,yapışkan nede sert olucak ikisinin ortası hamur olucak.
- Sonra güzelce yoğurup rendelediğimiz portakal kabuğumuzu ek ediyor ve güzelce özdeşleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızın tepsisine formdaki ceviz büyüklüğünde elimize alıp yuvarlak hale getirip haşhaşa buluyoruz ve ortasına yavaşça parmakla çukurlaştırıyoruz ve dizdikten sonra fırına veriyoruz.
- 15 dk pişince çıkarıyoruz ve şayet kiraz reçelinizden kirazları çıkaracaksanız tatlı piştikten sonra üzerlerine kondurun şayet kirazlar işlenmemiş ise o vakit fırına vermeden ekliyoruz üzerine.
- O orta şerbetini yapıyoruz ve şerbet 1 dk kaynayınca alıyoruz ocağımızdan.Püf nokta! “Tatlı sıcak şerbet soğuğa yakın ılık olsun hem düzgün çekmesi hemde hamur yada sert kalmaması için.
.
Haşhaşlı Kirazlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı