elektronikci
FD Üye

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı haşhaş
- Alabildiğince un (2.5 -3 su bardağı kadar)
- 1 yumurta sarısı
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Haşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti yapmayla başlıyoruz.
- Şeker ve suyu uygun bir kaba alarak pişirmeye başlıyoruz.
- Kaynayınca limonu ilave ediyoruz.
- 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Hamuru için; bir kaba un ve 1 yumurta sarısı hariç bütün malzemeleri alıyoruz, unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp elimizle şekil veriyoruz tepsiye diziyoruz.
- Ben yuvarlak yaptım isterseniz oval şeklinde de yapabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımın ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.
- Ben ayrıca fındıkla süsleyerek servis yaptım.