
'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünenlere özel çok pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Şehriye çorbası, krep dürüm, marinara sos ve irmik topları...????
Şehriye çorbası tarifi
Malzemeler:
Zeytinyağı
1 kase domates sos yada 2-3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1,5 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı şehriye
1 lt su yada et suyu
Tuz ve pul biber
1. Zeytinyağı kızdıktan sonra domates sosunu döküyoruz.
2. Domates sos kaynayınca salça ekleyip kavuruyoruz daha sonra naneleri ekleyip kavuruyoruz.
3. Sıcak suyu ekleyip kaynadıktan sonra tuz pul biber ve şehriyeleri ekliyoruz. Şehriyeler yumuşadıktan sonra servis yapabilirsiniz (Çorbayı ortada karıştırın şehriyeler yapışabilir.).
Krep dürüm tarifi
Malzemeler:
İç harcı:
2-3 dilim beyaz peynir
2 dilim hindi füme
1 çay bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Biraz tuz
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Peynir ile hindi fümeleri dilimleyelim. Öbür yandan krepleri yapalım.
2. Yumurta ile sütü yeterlice çırpalım ve yavaş yavaş unu ekleyelim.
3. Tüm krep materyallerini derin bir kasede karıştıralım.
4. Kepçe yardımıyla yağladığımız tavaya aktaralım.
5. Kısık ateşte gerili önlü pişirelim.
6. Daha sonra kreplerin içine peynirleri ve hindi fümeyi ekleyip saralım.
Marinara sos tarifi
Malzemeler:
4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
1/4 çay kaşığı kekik
1. Domateslerin kabuklarını soyun.
2. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin yahut rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.
3. Sosu hazırlayacağınız tavayı ısıtın. Isınan tavaya zeyti yağını ek edin ve 10-12 saniye sonra soğan ve sarımsağı ek ederek soteleyin.
4. Domates rendesini, domates salçasını ve başka materyalleri ek edip sos çekene kadar karıştıra karıştıra pişirin.
5. Sosunuz çekerek kıvam alınca ocaktan alın ve dilediğiniz üzere servis edin.
İrmikli lokum tarifi
Malzemeler:
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
1. İrmik, süt ve şeker tencerede karıştırılarak pişirilir.
2. Koyu kıvam alınca ocaktan alınır ve vanilya eklenir, soğumaya bırakılır.
3. Soğuduktan sonra eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
4. Şekillendirilen lokumlar hindistan cevizine bulanır.
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????