Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana işkembe
  • 2 tane defne yaprağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Yarım limon
  • 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • Göz kararı tuz
Servis yaparken koymak için;
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • Sıvı yağ ve pul biber (çok hafif kavurdum)

İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İşkembe, defne yaprağı, soğan, yarım limon bütün olarak düdüklüye alalım.
  2. Üzerine biraz geçecek kadar su ek edip ocağa alalım.
  3. Ortalama yarım saatte pişiyor .
  4. Bu ortada meyanesini hazırlayalım yoğurt, limon suyu, un, yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırpalım .
  5. İşkembe pişince içindeki defne yaprağı, soğan ve limonu çıkaralım.
  6. İşkembenin suyundan kepçe yardımıyla yavaş yavaş meyaneye ekleyelim ve süratlice karıştıralım yoğurt kesilmesin .
  7. İyice sıcaklaştıktan sonra meyaneyi işkembeye ek edelim karıştırmaya devam edelim.
  8. Kaynayana kadar tuzunu da ek edip kaynayınca 5 dk kadar pişirip altını kapatalım.
  9. İşkembemiz hazır ,servis yaparken sarımsak rendesi sirke ve limonu soslukta güzelce karıştıralım.İstediğimiz kadar serviste tabağımıza ek edelim.
  10. Üzerine sıvı yağ da hafif kavurduğumuz pul biberden gezdirelim işte bu kadar deneyenlere afiyet şifa olsun inşallah ????????.
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Haşlamak için; 1 kilo dana işkembe8 su bardağı su1 tane kuru soğanYarım limon suyu2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz Kavurmak için; 2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1,5 kilo temizlenmiş işkembe1 çay bardağı sirke3 diş sarımsak3 çorba kaşığı unYarım çay bardağı sıvı yağKırmızı pul biberSuTuz İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır İşkembe güzelce ılık suyla yıkanır. Ilık suyun içine sirkenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 kg dana işkembe (ben kasaptan hazır aldım) Terbiye için; Yarım limon suyu1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı unTuz Servis için; 5-6 diş ezilmiş sarımsakPul biberSirke İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle doğranmış hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo işkembe Terbiyesi için 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta sarısı1 yemek kaşığı limonsuyu İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı Hazır temizlenmiş işkembeyi uygunca yıkayıp küp küp keselim. Düdüklü tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
İçinizi Isıtacak Enfes Terbiyeli (İşkembe Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo işkembe1 litreye yakın su Terbiyesi için 1 adet yumurta2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz3 diş sarımsakYarım limon Üzerine sos için 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt