Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet yufka
- 2 bağ ıspanak
- 300 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- Sıvıyağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Sıvıyağ
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanakları düzgünce yıkayıp iri iri doğrayıp süzdürelim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanımızı alıp kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip pişirelim.
- Daha sonra ıspanakları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Son olarak baharatlarımızı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yufkalarımızı tezgaha alıp 2’ye bölelim.
- Böldüğümüz yufkanın üzerine fırca ile her tarafına sıvı yağ sürelim.
- Kenar kısmına iç harcımızdan yerlestirip rulo biçimini verelim.
- Resimdeki üzere u biçimi verip yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
- Sırasıyla tüm yufkaları tıpkı halde hazırlayıp tepsimize diziyoruz.
- Son olarak üzerlerine sıvı yağ sürerek evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim (pişirme müddeti fırınınıza nazaran değişebilir).
- Pişen böreğimizi fırından alıp üzerini pak bir bez ile örtüp 10 dk dinlendirdikten sonra dilimleyip yanına ayran ile servis edebiliriz.
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.