Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet yufka
- 1 adet yumurtanın sarısı
Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanakları yıkayıp doğrayalım .
- Geniş bir tavaya küp küp doğradığımız soğanı alalım, sıvı yağını da ek edip soğanları kavuralım.
- Üzerine ıspanakları koyup suyunu çekene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- 1 adet yufkayı tezgaha serelim üzerine ıspanak koyalım yayalım iki taraftan yuvarlayalım .
- Ortada birleştirip çevirelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sırası ile dizelim.
- Yumurtayı çırpalım.
- Üzerine sürelim ,önceden ayarladığımız 180 derecede olan fırınımızda pişirelim afiyet olsun ☺.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.