iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
300 g kadayıf 60 g SEK Tereyağı 1 su bardağı ceviz 4 yemek kaşığı şeker İrmikli muhallebi için:
1 su bardağı şeker 9 yemek kaşığı Pastavilla İrmik 1 lt SEK Günlük Süt 1 paket vanilya
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 15dk Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kadayıfları ince ince kıralım Kolay kırabilmek için 2 saat kadar dondurucuda bekletebilirsiniz
Genişçe bir tavaya tereyağını alarak eritelim
Şeker ve kadayıfları ekleyerek kadayıfın rengi pembeleşinceye kadar kavuralım
Ocaktan almadan önce cevizi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım
Kadayıfları tavada bekletmeden soğuması için ayrı bir kaba alalım
İrmikli muhallebi için; şeker, irmik ve sütü tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
Koyulaşıp göz göz olan muhallebiye vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım
Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıbın tabanına yayalım ve hafifçe üzerlerine bastırarak düzeltelim
Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra tamamını kadayıfların üzerine dökelim
Son olarak kalan kadayıflar ile tatlının üzerini kapatalım
Tatlınız daha çıtır olsun isterseniz üst katındaki kadayıfları servis öncesinde serpebilirsiniz
Güzelce soğuyan tatlımızı dilimledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
300 g kadayıf 60 g SEK Tereyağı 1 su bardağı ceviz 4 yemek kaşığı şeker İrmikli muhallebi için:
1 su bardağı şeker 9 yemek kaşığı Pastavilla İrmik 1 lt SEK Günlük Süt 1 paket vanilya
Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 15dk Kadayıflı İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kadayıfları ince ince kıralım Kolay kırabilmek için 2 saat kadar dondurucuda bekletebilirsiniz
Genişçe bir tavaya tereyağını alarak eritelim
Şeker ve kadayıfları ekleyerek kadayıfın rengi pembeleşinceye kadar kavuralım
Ocaktan almadan önce cevizi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım
Kadayıfları tavada bekletmeden soğuması için ayrı bir kaba alalım
İrmikli muhallebi için; şeker, irmik ve sütü tencereye alarak koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim
Koyulaşıp göz göz olan muhallebiye vanilyayı ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım
Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıbın tabanına yayalım ve hafifçe üzerlerine bastırarak düzeltelim
Muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra tamamını kadayıfların üzerine dökelim
Son olarak kalan kadayıflar ile tatlının üzerini kapatalım
Tatlınız daha çıtır olsun isterseniz üst katındaki kadayıfları servis öncesinde serpebilirsiniz
Güzelce soğuyan tatlımızı dilimledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun