Karambola Meyvesi
Karambola Ozellikleri?
Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi ceşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inc (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli cıkar Derisi incedir,acıktan koyuya sarı ve yumuşak ust derisi mum gibidir,Cekirdekleri meyveden cıktıktan birkac gun sonra yaşanabilirliğini kaybeder
Kucuk ağaclar iyi kalitede Karambolalar uretirler
Karambolanın Yetiştirildiği Yerler?
Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın guneyi ve Malezya'da yuzyıllarca yetiştirilmiştir Gunumuzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ulkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da uretilmektedir
Karambolanın Faydaları?
C vitamini acısından zengin olan Karambola daha cok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi ceşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir
Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister bardak suslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitur olarak kullanabilirsiniz Diğer yonden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz ciğ olarak da tuketebilirsiniz
Karambolanın Muhafaza Koşulları?
Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırCunku olgun ağaclar
27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genc bitkiler daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede olebilirler Karambolalar su baskını ya da etkili sıcak ve kotu ruzgarlarla zedelenebilir
Karambolanın Besin Değerleri
Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor acısından zengindir
Karambola Ozellikleri?
Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi ceşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inc (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli cıkar Derisi incedir,acıktan koyuya sarı ve yumuşak ust derisi mum gibidir,Cekirdekleri meyveden cıktıktan birkac gun sonra yaşanabilirliğini kaybeder
Kucuk ağaclar iyi kalitede Karambolalar uretirler
Karambolanın Yetiştirildiği Yerler?
Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın guneyi ve Malezya'da yuzyıllarca yetiştirilmiştir Gunumuzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ulkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da uretilmektedir
Karambolanın Faydaları?
C vitamini acısından zengin olan Karambola daha cok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi ceşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir
Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız şeklinde kesilmiş olan Karambolayı ister bardak suslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitur olarak kullanabilirsiniz Diğer yonden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz ciğ olarak da tuketebilirsiniz
Karambolanın Muhafaza Koşulları?
Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırCunku olgun ağaclar
27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genc bitkiler daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede olebilirler Karambolalar su baskını ya da etkili sıcak ve kotu ruzgarlarla zedelenebilir
Karambolanın Besin Değerleri
Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor acısından zengindir