Karambola ve Faydaları karambola 1548771943 1548771943 karambolavefaydalari5c50626b6adcdkarambolavefaydalari5c50626b6adcd http:wwwveritacomtrimageskarambola2 1548771943 1548771943 karambolavefaydalari5c50626d11d45karambolavefaydalari5c50626d11d45 http:wwwbotanicytoxplsklepimageskarambolekarambola Özellikleri ve Tarihçesi Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inç (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üstteki derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün daha sonra yaşanabilirliğini kaybeder Ufak ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler Yetiştirildiği Yerler Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, lakin Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir Faydaları C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi dağıtılmış hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonradan enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız biçiminde kesik olan Karambolayı ister kadeh süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz Diğer yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz ham olarak da tüketebilirsiniz Muhafaza Koşulları Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırÇünkü olgun ağaçlar 27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genç ot gibi yaşama daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler Karambolalar su baskını ya da etkin sıcak ve fena rüzgarlarla zedelenebilir id Beslenme Değerleri C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir