Karışık Turşu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg kornişon salatalık
- 6 adet havuç
- 1 küçük lahana
- 1 kg taze fasulye
- 1 kg yeşil domates
- 1/2 (yarım) kg jalepone biberi
- 1 kg acur
- 1 kg kelek
- Sarımsak
- Sirke (herbirine yarım çay bardağı ekledim ben)
- Sıcak su
- Limon tuzu
Karışık Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm gereçleri yıkayıp doğramak istediğimiz biçimde doğruyoruz.
- Fasulye bir kez kaynatılıp soğuk suyla şoklanıyor.
- Sarımsaklarımızı soyuyoruz.
- Kavanozlarımıza güzelce diziyoruz.
- Üzerine 1. 5 yemek kaşığı kaya tuzu, sirke ve 2-3 adet limon tuzu atıp kaynar suyumuzu üzerini geçene kadar dolduralım.
- Kapaklarını güzelce kapatıp olması için bekleyelim.
Karışık Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı