Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kilo Verdiren Sebzeler

Kilo Verdiren Sebzeler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Kilo Verdiren Sebze ve meyveler,
Kilo Verdiren Sebzeler nelerdir,
Hangi sebzeler kilo verdirir


Kırmızı ve pembe renklerdeki meyve ve sebzeler: Karpuz, kırmızı biber, domates, kara lahana gibi meyve ve sebzelerde bulunan Likopen isimli madde, anti oksidan özelliklere sahip, yaşlanmanın etkilerini geciktiren, sütun kanserini ülseri ve öteki sindirim sistemi hastlaıklarını önleyen özelliklere sahip bir karotenoid pigmenttir

Hem likopen maddesinin akciğer ve prostat kanseri ile savaşımda da kayda değer roller icre ettiği bilinmektedir Özellikle kırmızı meyvelerin kabuklarında yer alan bu kırmızı olağanüstü madde daha çok domates kabuğunda yoğun olarak bulunur O nedenle domatesi kabuğuyla tüketmeye itina göstermekte sağlığımız açısından büyük fayda vardır


Mor renkli meyve ve sebzeler: Siyah üzüm, ahududu, yaban böğürtleni, ve kara erik gibi koyu mor renkli meyvelerde Betakaroten ve antioksidanlar bakımından zengin ve keza potasyum ve posa içeriği olarak ta epeyce zengindir Antokyan maddesinden rengini alan bu meyveler özgürlük radikalleri damarlardan atarak damar tıkanıklığı, kalp krizi riskini düşürür ve ayrıca kanser riskini de en aza indirir

Yeşil meyve ve sebzeler: Ispanak, brokoli, frenk lahanası, pırasa marul, lahana gibi sebzelerde buluan ve bu besinlere yeşil rengini veren Lutein maddesi, yürek hastalıkları riskini düşürürken yaşlanmaya emrindeki göz kusurlarının ortaya çıkmasına da engel olur Koyu yapraklı sebzelerde genelde B vitamininin çeşitlerinin oranı oldukça yüksektir Bilhassa brokolide bulunan sulforafan maddesi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yürek hastalıklarına birebir iyi gelir

Turuncu renli meyve ve sebzeler: Havuç, mango meyvesi, greyfurt, mandalina,turunç ve portakal gibi turuncu renkteki meyvelerde yer alan beta karoten maddesi, akciğer özafagus ve mide kanserini önlemektedir Tekrar beta karoten maddesi, yürek krizi riskini düşürerek sistemik hastalıkların ortaya çıkmasına da engel olmaktadır

Beyaz renkteki meyve ve sebzeler: Karnıbahar, mantar, muz ve soğan ve sarmısak gibi beyaz renkteki meyve ve sebzelerde yer alan alisinn (allicin) maddesi de yüksek kan basıncı şikayetlerine iyi gelmekte ve mide kanserine engel olmaktadır Bu besinleri orantılı ve oldukça çok tüketiniz ancak bir yana düşük kalorileriyle sizlere zayıflama ve diyet yapma olanağı verirken diğer yandan da sağlığınızı koruyabilesiniz

Seçme Parça: kolayzayiflamacom *
 

Similar threads

yaşlanmayı geciktiren besinler nelerdir? Buğday kepeği: Bütün buğday ekmeği ve kahvaltılık tahıllarda bulunur Meme ve bağırsak kanserine karşısında koruyucu, kolesterol düşürücü Yeşil nehir: Kolesterolü düşürücü etkisi var Yapılan deneylerde birçok kanser türünde etkin olduğu saptandı Günde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Doğal Tedaviler ve Çözümler, Hangi Renk Gıda Neye İyi Kazanç Hiç düşündünüzmü meyve ve sebzelerin renkleri hayatımızı nasıl etkiliyor? ABD Kanser Derneği ve John Hopkins Hastanesi'nin yaptığı ortak araştırma renklerin hastalıklarla yakın ilişkisi olduğunu ortaya çıkardıSebze ve meyveden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Yaz Meyve ve Sebzeleri Nelerdir Yaz meyve ve Sebzelerinin Yararları Avokado: Fazla güçlü bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir Yağ bakımından zengin olması bir kusur gibi görülse de sahiden avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Sizin Diyetinizin Rengi Nasıl? Amerikalı hekim David Heber'e tarafından, besinler 7 renk grubuna ayrılıyor ve her birinin farklı işlevi var Bu renk gruplarına kadar yiyerek kanserden bile korunmak muhtemel Listeyi gözden geçirin, hayatınıza yeni bir yön verin · Mor: Bu besinler çok güçlü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Renklerine kadar gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları Renklerine göre gıdaların faydaları Renkler sadece yiyecekleri güzel göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine kadar gıdaların yararları: Kırmızı: Likopen bakımından varlıklı olurlar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
858,505Konular
982,977Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt