iltasyazilim
FD Üye
Kilo Verdiren Sebze ve meyveler,
Kilo Verdiren Sebzeler nelerdir,
Hangi sebzeler kilo verdirir
Kırmızı ve pembe renklerdeki meyve ve sebzeler: Karpuz, kırmızı biber, domates, kara lahana gibi meyve ve sebzelerde bulunan Likopen isimli madde, anti oksidan özelliklere sahip, yaşlanmanın etkilerini geciktiren, sütun kanserini ülseri ve öteki sindirim sistemi hastlaıklarını önleyen özelliklere sahip bir karotenoid pigmenttir
Hem likopen maddesinin akciğer ve prostat kanseri ile savaşımda da kayda değer roller icre ettiği bilinmektedir Özellikle kırmızı meyvelerin kabuklarında yer alan bu kırmızı olağanüstü madde daha çok domates kabuğunda yoğun olarak bulunur O nedenle domatesi kabuğuyla tüketmeye itina göstermekte sağlığımız açısından büyük fayda vardır
Mor renkli meyve ve sebzeler: Siyah üzüm, ahududu, yaban böğürtleni, ve kara erik gibi koyu mor renkli meyvelerde Betakaroten ve antioksidanlar bakımından zengin ve keza potasyum ve posa içeriği olarak ta epeyce zengindir Antokyan maddesinden rengini alan bu meyveler özgürlük radikalleri damarlardan atarak damar tıkanıklığı, kalp krizi riskini düşürür ve ayrıca kanser riskini de en aza indirir
Yeşil meyve ve sebzeler: Ispanak, brokoli, frenk lahanası, pırasa marul, lahana gibi sebzelerde buluan ve bu besinlere yeşil rengini veren Lutein maddesi, yürek hastalıkları riskini düşürürken yaşlanmaya emrindeki göz kusurlarının ortaya çıkmasına da engel olur Koyu yapraklı sebzelerde genelde B vitamininin çeşitlerinin oranı oldukça yüksektir Bilhassa brokolide bulunan sulforafan maddesi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yürek hastalıklarına birebir iyi gelir
Turuncu renli meyve ve sebzeler: Havuç, mango meyvesi, greyfurt, mandalina,turunç ve portakal gibi turuncu renkteki meyvelerde yer alan beta karoten maddesi, akciğer özafagus ve mide kanserini önlemektedir Tekrar beta karoten maddesi, yürek krizi riskini düşürerek sistemik hastalıkların ortaya çıkmasına da engel olmaktadır
Beyaz renkteki meyve ve sebzeler: Karnıbahar, mantar, muz ve soğan ve sarmısak gibi beyaz renkteki meyve ve sebzelerde yer alan alisinn (allicin) maddesi de yüksek kan basıncı şikayetlerine iyi gelmekte ve mide kanserine engel olmaktadır Bu besinleri orantılı ve oldukça çok tüketiniz ancak bir yana düşük kalorileriyle sizlere zayıflama ve diyet yapma olanağı verirken diğer yandan da sağlığınızı koruyabilesiniz
Seçme Parça: kolayzayiflamacom *
Kilo Verdiren Sebzeler nelerdir,
Hangi sebzeler kilo verdirir
Kırmızı ve pembe renklerdeki meyve ve sebzeler: Karpuz, kırmızı biber, domates, kara lahana gibi meyve ve sebzelerde bulunan Likopen isimli madde, anti oksidan özelliklere sahip, yaşlanmanın etkilerini geciktiren, sütun kanserini ülseri ve öteki sindirim sistemi hastlaıklarını önleyen özelliklere sahip bir karotenoid pigmenttir
Hem likopen maddesinin akciğer ve prostat kanseri ile savaşımda da kayda değer roller icre ettiği bilinmektedir Özellikle kırmızı meyvelerin kabuklarında yer alan bu kırmızı olağanüstü madde daha çok domates kabuğunda yoğun olarak bulunur O nedenle domatesi kabuğuyla tüketmeye itina göstermekte sağlığımız açısından büyük fayda vardır
Mor renkli meyve ve sebzeler: Siyah üzüm, ahududu, yaban böğürtleni, ve kara erik gibi koyu mor renkli meyvelerde Betakaroten ve antioksidanlar bakımından zengin ve keza potasyum ve posa içeriği olarak ta epeyce zengindir Antokyan maddesinden rengini alan bu meyveler özgürlük radikalleri damarlardan atarak damar tıkanıklığı, kalp krizi riskini düşürür ve ayrıca kanser riskini de en aza indirir
Yeşil meyve ve sebzeler: Ispanak, brokoli, frenk lahanası, pırasa marul, lahana gibi sebzelerde buluan ve bu besinlere yeşil rengini veren Lutein maddesi, yürek hastalıkları riskini düşürürken yaşlanmaya emrindeki göz kusurlarının ortaya çıkmasına da engel olur Koyu yapraklı sebzelerde genelde B vitamininin çeşitlerinin oranı oldukça yüksektir Bilhassa brokolide bulunan sulforafan maddesi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yürek hastalıklarına birebir iyi gelir
Turuncu renli meyve ve sebzeler: Havuç, mango meyvesi, greyfurt, mandalina,turunç ve portakal gibi turuncu renkteki meyvelerde yer alan beta karoten maddesi, akciğer özafagus ve mide kanserini önlemektedir Tekrar beta karoten maddesi, yürek krizi riskini düşürerek sistemik hastalıkların ortaya çıkmasına da engel olmaktadır
Beyaz renkteki meyve ve sebzeler: Karnıbahar, mantar, muz ve soğan ve sarmısak gibi beyaz renkteki meyve ve sebzelerde yer alan alisinn (allicin) maddesi de yüksek kan basıncı şikayetlerine iyi gelmekte ve mide kanserine engel olmaktadır Bu besinleri orantılı ve oldukça çok tüketiniz ancak bir yana düşük kalorileriyle sizlere zayıflama ve diyet yapma olanağı verirken diğer yandan da sağlığınızı koruyabilesiniz
Seçme Parça: kolayzayiflamacom *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.