teknolojiuzmani
FD Üye
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy mor lahana
- 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 limon
- 1 buçuk su bardağı sirke
- Cam kavanoz
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Karıştırması kolay olsun diye geniş bir kaba koyun.
- Daha sonra 2 limonu sıkın. Limonun suyunu doğradığımız lahananın üstüne dökün. Ve karıştırın. Üzerine 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. 5-6 dakika iyice karıştırın.
- Pembeleştikten sonra üzerine 1 buçuk su bardağı sirke koyun. Yine karıştırın.
- Lahanayı sağlık açısından daha iyi olduğu için cam kavanoza koyun. Kapağını iyice kapatıp 2-3 gün buzdolabında muhafaza edin.
- Arada bir gidip çalkalayın. Turşumuz hazır. Sofranıza öyle koyup yada salatalarınıza katabilirsiniz. Afiyet olsun.