Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kara lahana (Kırmızı lahana)
- 2 yemek kaşığı tuz (Kaya tuzu)
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 6-7 su bardağı su
- 2 çay kaşığı şeker
- 2-3 tepeleme tatlı kaşığı limon tuzu
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta boy kara lahanayı (Kırmızı lahana) kesin. Ben keserken dışından 3 katman kadar alıp öyle kesiyorum. O kısımlar çok sert olduğu için tadını bozuyor.
- Kalan lahanayı dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Ben sonda beyaz kısımlara geldiğimde bırakıyorum, o kısımları kullanmıyorum.
- Kestiğimiz lahanaları uygun bir kaba alıp üzerine 2 yemek kaşığı tuzu döküp ovalayın. 10 dakika kadar bekleyin. Bu aşamada eldiven kullanmak isteyebilirsiniz, elleriniz biraz kırmızı oluyor ????
- Yine isterseniz daha yumuşak bir tadı olması için önce 1 yemek kaşığı tuzu katıp 10 dk bekletip suda durulayıp kalan 1 yemek kaşığı tuzu sonradan da ekleyebilirsiniz.
- Bekleme süresinde sirke, su, şeker ve limon tuzunu uygun bir kaba alıp karıştırın. O sürede limon tuzu da karışımın içinde erimiş olur.
- Bekleme süresi dolduğunda lahanaları kavanozlara sıkıştırarak doldurun. Ağzına kadar doldurmamaya özen gösterin, sirke olduğu için kapağı açtığınızda taşma yaşayabilirsiniz. Hazırladığınız sulu karışımı lahanaları kapatacak şekilde eşit doldurun.
- Kavanozların ağzını kapatıp buzdolabında 3 4 gün beklemeye alın, lokanta usulü kırmızı lahana tursunuz hazır ????.
Not 2: ben bu tarz tarifleri çok sirkeli sevmediğim için su oranını fazla katıyorum. O ekşiliği dengelemek için de şeker kullanıyorum. Dilerseniz tarifi 1’e 1 ölçülerinde ve şeker kullanmadan da yapabilirsiniz.
Not 3: Bu ölçülerde görsellere eklediğim boyutlarda (Sanırım 400 ml olması lazım) 7 kavanoz çıktı. Diğer bütün tarifleri zamanında denedim, içine kattığımız su hiçbir zaman yetmedi
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.