teknolojiuzmani
FD Üye
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy mor lahana
- 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 limon
- 1 buçuk su bardağı sirke
- Cam kavanoz
Kolay Lokanta Usulü Kara (Mor) Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Karıştırması kolay olsun diye geniş bir kaba koyun.
- Daha sonra 2 limonu sıkın. Limonun suyunu doğradığımız lahananın üstüne dökün. Ve karıştırın. Üzerine 1 buçuk yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin. 5-6 dakika iyice karıştırın.
- Pembeleştikten sonra üzerine 1 buçuk su bardağı sirke koyun. Yine karıştırın.
- Lahanayı sağlık açısından daha iyi olduğu için cam kavanoza koyun. Kapağını iyice kapatıp 2-3 gün buzdolabında muhafaza edin.
- Arada bir gidip çalkalayın. Turşumuz hazır. Sofranıza öyle koyup yada salatalarınıza katabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.