Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
- 1 büyük kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
- Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize nazaran
Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
- Bu ortada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
- Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki çeşit çevirelim.
- Ispanakların suyunu ellerimizle yeterlice sıkarak, tavaya ekleyelim.
- Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
- Hamuru iki bezeye ayıralım, birinci bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
- Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim, ( tavayı çevire çevire).
- Art tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, birebir biçimde pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.